#5 aplicații pentru rezidențiat.

Telefonul sau tableta pot fi cei mai buni parteneri de studiu pentru rezidențiat! Pentru a-ți transforma dispozitivul dintr-un instrument pentru distracție într-unul pentru studiu, noi îți recomandăm câteva aplicații gratuite tocmai bune acum la început de an când te apuci intens de învățat.

Moon+ Reader

(Android)

Această aplicație suportă o gamă largă de formate e-book, iar versiunea gratuită vine dotată cu o mulțime de opțiuni care transformă cititul într-o plăcere. În documentele pdf, poți să subliniezi, să încercuiești, să creezi propriile notițe peste text sau să-ți faci semne de carte. În plus, poți să modifici și culoarea fundalului, în caz că te-ai plictisit de albul orbitor! Numai bun pentru  resursele noastre auxiliare, precum notitele de curs.

AnkiDroid Flashcards

(Android, iOS)

Repetiția e mama învățăturii, iar această aplicație gratuită vine să te ajute să recapitulezi oriunde și oricând. E simplu - îți creezi propriile notițe (sub forma de flashcards) și te apuci de treabă. Sau te poți folosi de  acest set publicat de către Dr. Dinu Valentin Bălănescu (send a coffee his way dacă aveți vreodată ocazia). Ulterior poți sa le împarți și cu prietenii, sau să descarci de la ei!

Figure 1

(Android, iOS)

Îți plac prezentările de caz? Vrei mai multe, eventual să și rezolvi tu misterul? Se rezolvă - Figure 1 este Instragram-ul medicilor! Și nu uita - când vei fi rezident, colegii de pe alte specialități sau chiar prietenii tăi te vor căuta pentru un consult. Exersează de acum.

Medscape

(Android, iOS)

Medscape este unul dintre cele mai importante website-uri medicale. Din aplicația lor, ai acces la ultimele știri medicale, diverse formule de calcul și informații esențiale legate de patologii si tratamentul acestora. În rezidențiat te vei baza foarte mult pe aplicațiile de pe alte meleaguri, cu cât te vei obișnui mai repede cu atât te vei simți mai confortabil.

Twilight: Blue Light Filter

(Android)

Ai tendința să citești de pe tabletă sau telefon până noaptea târziu? Ajută-ți ochii să se odihnească cu această aplicație și nu uita că și somnul are un rol in procesul de memorare!

Dacă ai o altă aplicație pe care o folosești des, spune-ne despre ce e vorba lăsând un comment mai jos. Cu toții, mic sau mare, apreciem sfatul tău! 🙂

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments