Resurse Rezidențiat

Fiecare dintre noi are modul său de a învăța. Fie că este vorba de note de curs, scheme ilustrative sau tabele comparative, resursele pe care le găsiți mai jos, vă vor veni în ajutor pentru rezidențiat. Și, indiferent de stilul de memorare și aplicare al cunoștințelor, resursele noastre pentru examenul de rezidențiat sunt întotdeauna flexibile și modulare. Aruncați un ochi și alegeți ce vi se potrivește cel mai bine!

Note de Curs

Puteți accesa toate notițele de curs folosind link-ul de mai de jos. Revenți periodic - când vom adăuga un curs nou, întotdeauna veți găsi și notițele pentru acesta.


 

Dicționarul Denumirilor Proprii

Denumirile proprii sunt printre lucrurile cele mai grele de memorat. Tocmai din motivul acesta vi le-am aranjat pe toate cât mai compact și ordonat - perfect pentru acele momente de așteptat la metro.


 

Tabele Comparative

Tabelele comparative sunt un poster ideal dacă aveți un perete gol lângă birou! Sau pur și simplu să le aveți deschise pe laptop în timp ce meditați asupra compendiilor.

Patologiile infecțioase pe care trebuie să le învățăm pentru examen se regăsesc în multe capitole din bibliografia oficială, nu doar în porțiunea dedicată acestei specialități. Pentru a nu vă încurca și pentru a avea o privire cât mai de ansamblu, tabelul acesta comparativ ce include toate bolile infecțioase vă va fi incredibil de util.

 PDF |  Google Drive


 

Masterlist al Clasificărilor

Bibliografia oficială conține o sumedenie de clasificări pe care va trebui să le memorăm. O tehnică foarte bună de a realiza acest lucru este prin învățarea comparativă. Mai jos aveți un document cu toate acestea prezentate într-un mod plăcut din punct de vedere vizual.

Notă: Materlist-ul este adus la zi în funcție de cursurile la care lucrăm la momentul respectiv. Revenți periodic sau păstrați legătura pe rețelele de socializare!


 

Ordinea Parcurgerii Capitolelor

Ordinea de Parcurgere a Capitolelor este exact ce ați intuit deja - recomandarea noastră privind ordinea prin care să treceți prin materie. Vă va ajuta să asociați informațiile din capitole similare și să vă eficientizați modul de învățare.


 

Alte Resurse

Nu ar strica să vă uitați și asupra lucrurilor din tabelul de mai de jos. Toate intră în categoria "altele" dar chiar și așa sunt destul de importante pentru rezidențiat.

Dacă aveți o nelămurire legat de logistica examenului de rezidențiat primul loc în care ar trebui să vă uitați este metodologia examenului! În general  rezidentiat.ms.ro ar trebui să fie primul vostru stop când vine vorba de probleme administrative.